Betalab – dr.dk

I dag har jeg valgt og tag fandt i noget af det nye fra DR.dk

Ideen bag dette er at få lavet en side hvor folk kan komme ind og se hvad der bliver arbejdet på at net ting på DR, man har derfor mulighed til og kommen med forslag, kommentar og meget andet.

Hele ideen går som sagt ud på at fortælle folk hvad der sker på DR.dk, jeg kan lige tag nogle af de ting som de har oppe lige nu.

Mit DR

Mit DR handler om dig! Det handler om at du kan få mere ud af DR som de siger i radioen. Det handler om at indholdet på dr.dk bliver tilpasset dine ønsker og behov.

Baggrunden for at starte et projekt om personalisering af indholdet på dr.dk er, at vi som public service station gerne skulle nå ud til så mange danskere som muligt med indhold. Det er imidlertid svært/umuligt at lave en side der matcher så mange forskellige behov og ønsker som der er repræsenteret i befolkningen. Nogle interesserer sig for sport, andre for politik mens andre kun vil bruge netradioen.

Det er disse forskellige brugerbehov vi ønsker at tilfredsstille ved at lade brugerne sammensætte deres egen personlige forside, som supplement til den eksisterende på http://dr.dk. Inspirationen har vi hentet fra flere steder, men især fra BBC, iGoogle og Netvibes (der kan forresten høres et interview med Netvibes grundlægger på Harddiskens hjemmeside).

Projektet er endnu i et meget tidligt stadie, men vi vil gerne indvie Jer i vores tanker om udformningen af siden, konceptet og det kommende indhold til siden. I må tænke på denne side som et oplæg til en diskussion – så brug gerne kommentarfeltet i bunden af siden!

http://dr.dk/Betalab/Projekter/Mit+DR+forside/Mit+DR.htm

H.264

DR har i nogen tid testet formatet h.264, der gør det nemmere for Mac og Linux brugere at se DR1 og DR2 live på nettet. Du kan læse mere om h.264 her (på engelsk): http://en.wikipedia.org/wiki/H.264/MPEG-4_AVC

Du kan anvende vlc-player (h264) eller quicktime-player (mp4)
Klik på nedestående link eller kopier stien ind i din player.

Quicktime player:
http://drstreaming.nordija.dk/qt/qtplugin.html

Vlc player :
http://drstreaming.nordija.dk/vlcplugin.html

Direkte links:
Du kan
også vælge andre playere der understøtter h264 eller mp4

http://dr.dk/Betalab/Projekter/H.264.htm

Om beta lab

Ideen med beta lab er at øge åbenheden omkring udviklingen af nye services til dr.dk. Vi tror på åbenheden af flere grunde: For det første håber vi at en øget dialog mellem udviklere og brugere kan skabe bedre services til gavn for alle. For det andet gør vi der arbejder med IT og medier hos DR os en masse tanker om hvilken retning nettet bevæger sig og hvordan DR skal forholde sig til dette, og disse tanker vil vi gerne dele med jer. For det tredje giver det mulighed for at få testet nye services på flere styresystemer og browsere, med forhåbentligt færre fejl til følge i det endelige produkt.

Disse mål håber vi at ramme ved at skabe dette rum hvor udviklere og brugere kan mødes og udveksle ideer om ny teknologi, standarder, åbne APIer, brugervenlighed, design og DR.

Laboratoriet består i sin nuværende form af fire sektioner. En forside, en blog, en beta-sandkasse og denne side om siden. Men på nettet er ingenting jo som bekendt hugget i sten – så kom gerne med forlag til ændringer så siden kan blive endnu bedre.

Det er altså noget som folk som har lidt viden om tingen kan bruge. Hvis du ikke ved så meget om hvad tingen betyder, kan man nok kun få det ud af det og vide hvad der bliver arbejdet på. Ind til videre er det et rigtigt fedt. 🙂

Som sagt finder du side undre Betalab