Betjent sagde “perle”

Så er der igen nyt i sagen om “Perle”, det er nu ved og være endt med at alle siger at han har sagt perle. Nu skal man vist snart bare til og snakke om, hvor okay det så er at sige perle i sted for. Jeg syns dog at det er godt at det er kommet frem til hvad det er. Da jeg hele tiden selv har hørt det som perle 😉

På DR.dk, stå dette om sagen som altså har betyde en del;

Journalisten Niels Fastrup fra det venstreorienterede medie Modkraft, der bragte klippet med en betjent, der i første omgang blev beskyldt for at sige “perker” til en demonstrant, erkender nu over for TV 2 Nyhederne, at betjenten sagde “perle”, hvilket Københavns Politi hele tiden har sagt.

– Når jeg hører klippet igen, må jeg erkende, at jeg hører den pågældende betjent sige “perle” og ikke “perker”, siger Niels Fastrup til TV 2.

Ked af anklage
Han beklager, at betjenten uretmæs­sigt er blevet anklaget for racisme.

– Jeg var 100 % overbevist om, at der blev sagt “perker”, fordi jeg anede ikke, at ordet “perle” indgik i politiets jargon, og jeg havde simpelthen ikke fantasi til at forestille mig, at en betjente kunne bruge det ord i den situation,” siger Niels Fastrup.

Lydekspert nu i tvivl
TV 2 Nyhederne har fremskaffet det oprindelige klip og har afspillet det for den lydekspert, der oprindeligt – med forbehold – havde konkluderet, at der blev sagt “perk”, men altså hverken “perker” eller “perle”. Det konkluderede han oprindeligt på baggrund af et klip, der var behandlet på computer og lagt på Internet. På basis af det ubehandlede klip er han mere i tvivl på grund af baggrundstøj.

Det kan ikke konkluderes om, det er perker eller perle, der bliver sagt. Med den nye optagelse er det ikke så udtalt, som det var,” udtaler Eddy Bøgh Brixsen.

Hverken perker eller perle er ok
Justitsminister Brian Mikkelsen har efter klippet blev offentliggjort understreget, at politiet hverken skal kalde folk for perker eller perler.

Demonstranten, den 26-årige dansk-palæstinenser Kafarnolo Zamzam har tidligere udtalt over for TV 2, at der blev sagt perker.

“Han sagde perker, p – e – r – k – e – r,” stavede han.

Betjenten selv har ikke mulighed for at udtale sig, da der er rejst en sag omkring hændelsen.
Journalist: – Betjent sagde “perle”