DSB – s-tog

Det at skulle hjem med s-tog kan til tider være en sjovere tur end hvad man først forventer. Jeg har efterhånden været ude for en del når jeg lige så stille skal en lille tur på arbejdet.

Her for nogle dage siden var det dog den anden vej, at jeg oplevede noget andet end hvad jeg havde forventet. En ung fyr sætter sig ind i toget sammen med mig og der kommer nogle for at tjekke om man har billet/kort med. Vi viser alle sammen vores billetter. Den unge fyr er en af de første og DSB-manden skal lige tjekke de andre før han tjekker denne fyrs billet ud.

Alle andre ser rigtigt nok ud – tilbage til den unge fyr som får at vide at han kun har en dankortkvittering af billetten. DSB-gutten tilkalder derfor en anden DSB-mand som skal give ham en bøde og finde en måde så han måske kan få den nedskrevet nu når han har betalt, men dog har fået taget noget forkert med i toget. DSB- fyren skal til at scanne den ind så det kan bevises senere og der med hjælpe den unge fyr. De finder dog ud af at det er en dankortbon til en sandwich.

Da DSB-fyren opdager det, siger han, at han så er nødt til at give ham en bøde. Fyren går dermed igang med at skrive sine ting ned og svarer hvor han skal af. Da han er ved at være færdig med at skrive det ned tager DSB-manden og skal til at scanne den ind. Det går også fint nok ind til han opdager, at det dog ikke er et CPR han har skrevet. Den unge fyr forklarer derfor at han troede det var datoen der skulle stå der og han prøver at rette det.

Men der er det dog for sent, da han finder ud af, at DSB manden har en scanner til at se om det er et rigtigt CPR-nummer. Da han så finder ud af at den unge mand altså ikke hedder Jens Christian som ellers er det han har skrevet,  er vi på dette tidspunkt kørt forbi der hvor manden rent faktisk skulle af, da den unge fyr derefter hiver en Metro-billet op og siger kan denne gøre at jeg ikke skal have en lige så stor bøde?

Hvorefter manden bliver nødt til at tilkalde en DSB-dame fordi fyren rent faktisk havde billet til at køre med toget.

Så det ender med at den unge fyr får aftalt, at han ikke bliver tiltalt for at udgive sig for en person han ikke er, men at han der imod bare får den bøde som han først var tiltænkt, men ret sygt at gå fra at have betalt til at få noget på sin straffeattest. 😀