Google Søge Guide

Da det er længe siden der har været noget om, fra mig som kan hjælpe folk. Syns jeg enligt det var en meget gode ide. Og lave en lille google guide.

Den vil meget enkelt bestå i, at jeg vil fortælle dig hvordan Google virker. Hvordan du få mest ud af Google og hvad du skal skive.

Vi starte ud i det små, med at jeg vil fortælle lidt om hvordan Goolge har bygget deres egen side op. Dette er nok mest til dem som ikke ved så meget om Google, du kan nemt bare hoppe vide. Nogle vil sikkeret finde dette meget sjovt.

Web Google

 1. Her kan du indtaste hvad du vil søge efter. Trykker du på Jeg prøver lykken, er det lige som at hvis du trykke på google-søg. Den tag bare den første side som kommer frem.
 2. Dette er noget jeg ikke vil komme så meget ind på. Det kan dog bruges vis du ved hvad du vil gå efter.
 3. Søger på alle sider, den næste søger efter hvor der stå noget på dansk. Og den sidste tag firma, mm fra som ikke er danske, selv om de har sider med dansk på.
 4. Er en Google bar, hvor alt Google laver er at finde. Men noget af deres søge maskine kan du også finde frem der. Her snakker jeg self. om billeder.
 5. Er til alt det hvor du har en google konto. De har lavet et system så man kun behøver og have en for at kunne, komme rundt på alle deres side.
 6. er noget reklame som jeg ikke selv har så meget bekendt skab med.

Til det du sikkeret godt vil vide, den lidt sjove del.

Google er bygget op, via at du kun kan komme på Googles søge maskine hvis du bliver linket fra en side som er på den i forvejen. Google gemmer så alt indholdet fra siden, og husker det. Hvis der så er en som søger efter: sød mælk, kigger Google så alle sine sider i gemme, efter dette. De sted hvor den så finde det hiver den frem. Hvis der så er flest som har trykke på på det ene kommer det til og ligge øvers. Dette er bare en af måden den udvælge sider.

Råd til nå du søger

 1. Drop store og små bukstaver, det bliver taget fra og Google gør alle samme små.
 2. Google, ser stort på ting som, http, .com, .dk, .org. Så hvis du skiver det få du ikke noget ud af din søgning.
 3. Nå du søger, kan det være lige meget om du skiver og, og and. Det bliver regnet som ET ord. Og ikke dets betydning.
 4. Drop mellemrum, det bliver lig som og taget som ET ord.
 5. Hvis du vil bruge og, skal du bruge et plus i sted “+” husk der skal være mellemrum før og efter.
 6. Hvis der er noget som ikke skal med i din søgning brug i stedet “-” der skal være mellemrum før, men IKKE efter.
 7. Du kan også søge på hele sætninger. Så skal der bare doble plinger rundt om det du vil søge på fx. “enuR- er rigtigt smuk”
 8. HUSK, hvis du vil søge på en bestem side kan du skive “site:enur.org”

Vil du bare læse mere om Google søg, kan du gøre det her http://www.google.dk/intl/da/help/interpret.html

Det var alt fra denne lille Google guide. Der vil komme en mere. Men den lad vi lige vente lidt. God Google søgning, og må du finde en masse 🙂