Ordblind(hed)

Denne blog er for at folk måske for et bederne ind blik i hvad ordblindhed er. Det at være ordblind har mange ulemper men kan også bruges på mange gode måde.

Jeg vil prøve og del den op i 3 dele. Gider du ikke læse dem alle sammen så drop det med det samme. Den første vil blive hvad ordblind er og hvad man kan gøre for det i dag. Den anden er hvad jeg selv har af mening.

Ordblind?
Det er meget simpelt, det bestå af en fejl i hjæren det siges og side i samme sænter som damp. Man kan være så heldig at det bliver opdaget hurtigt og du få lov til at komme et sted hen hvor de har indsigt i hvad de laver. Jeg var så heldigt at mit bliv opdaget hurtigt. Min mor og far havde der efter en meget stor kamp med Gladsaxe kommune for at de ville indse at de ikke selv kan gøre noget for ordblind. Man har nogle programmer på computer som helst skal gøre det nemmer for de ordblind. Et ved navn vital som læser det op man skiver. Word stave kontrol som alle jo kender. (kommer jeg tilbage til)

Det bedste er vis man har nogle lærer som gider og har tid til at tage sig af en. Vi gik 5-8 elever i vær klasse og havde 2 dansk lærer som skulle hjælpe os. Man skal jo også huske at mange elver som kommer sådan et sted hen også har andre problemer og sikket er blive mobbet med deres læse/stave ting. Vi fik på skolen sat mat og engs ned( ikke lige så mange timer ) så der var mere plads til danske og alle mat, eng og dansk hold bliv delt op. Så man kom på et hold hvor alle var ca. lige langt. Da de flest igen komme fra skole hvor man har taget dem ud af engs og mat timer for at kigge på det danske var der mange som ikke var særlige gode til de her andre fag.

Nå men tilbage til programmen. Word som jo er en kæmpe hjælp hvis man staver rigtigt nok. Er en rigtigt god ting for (os) ordblind. Men for folk som staver meget dårligere end mig forvirre de tit mere end det hjælper. Vital er for mit ved kommen ikke en særlige god hjælp da de snakker irteren og tit bare få en til at gå kod. Det er et program som kan blive en super ting. Men det mangle en del i nu.
Altså der er meget som kan gøres bedre og blive mere ankendt.

DE GODE SIDER!!!!!(det er for mig meget vigtigt og få med)
Der er også gode sider ved en dårlig til. Mange ordblind bliver nød til at lærer orden og er derfor også gode til at se billed. Det vil sige at se et kort eller huske ansiger kan være et træk som (vi som)ordblind kan være heldigt og få.

Min egen mening
Jeg er efterhånden træt af folk som tror de er beder fordi de staver mere rigtigt. Eller som lige skal smide det kort i en samtale. Føler folk sige bedre efter at svinet(ned gjorde), en som sikket i forvejen ikke har det alt for godt med lige den ting? Det er for den sages skyld lige meget om det er en ordblind eller en som ikke er det. Hvis man ser en stave fejl som man syns er meget vigtigt og oplyse om kunne man jo gøre det på en pæn måde.

Jeg tror selv på at man kan hvad man vil. Som vil sige at hvis jeg ville være læge kunne jeg godt blive det. Man skal bare kæmpe for det. Gang på gang er der flere af de kendte som beviser at det er muligt hvis man har lysten og det gå på mod som skal til.

Vil du læse mere om alt dette kan du gå ind på:
http://www.oi.dk (ORDBLINDEINSTITUTTET)
Jeg skiver sikket mere om dette en dag jeg har mere lyst. Jeg behøver vel ikke skive noget med stave fejl er gratis det giver jo sig selv 😉